De la: 850 € Rezerva

Circuit Toscana- Cinque Terre 🛵 capodoperele turistice ale Italiei!

Circuit Toscana- Cinque Terre 🛵 capodoperele turistice ale Italiei!

Circuit Toscana-Cinque Terre-Portofino, zboruri Blue Air, plecari 22 iulie si 22 august, durata 8 zile/7 nopti cu mic dejun.

Tariful este total, complet de persoana loc in camera dubla.

Profita de singurele plecari organizate cu insotitor roman si VEZI avantajele:

• transferuri cu autocarul aeroport Florenta - hotel Florenta si hotel Genova - aeroport Milano;

• tur de oras pietonal in Florenta cu ghid local (aproximativ 3 ore);

• vizite Pisa si Lucca cu ghid local (aproximativ o ora in Pisa si doua ore in Lucca);

• excursie de o zi la Cinque Terre cu ghid local, (se viziteaza 3 orase);

• transport cu trenul (bilet la clasa a II-a) intre La Spezia si orasele din Cinque Terre;

• tur de oras pietonal in centrul istoric al orasului Genova cu insotitorul de grup; • insotitor roman de grup

Despre Toscana (atractii turistice): una dintre regiunile cele mai frumoase ale Italiei. De la Florenta cea bogata in istorie si arta, pana la colinele verzi si unduitoare ale Sienei, orice vizita in Toscana devine o incantare pentru simturi. Cand ne gandim la Toscana, ne imaginam domul emblematic al catedralei din Florenta sau chiparosii inalti si drepti care strajuiesc drumurile ce duc spre micile ferme toscane. Peisajele Toscanei sunt poate cel mai bun material pentru cartile postale. Campurile aurii cu cereale, livezile argintii de maslini si culturile cu vita de vie formeaza un preludiu gratios spre orasele medievale situate in varful dealurilor.
Indreptandu-ne spre nord, intr-o alta regiune a Italiei, Liguria, descoperim un secret bine pastrat de-a lungul timpului: Cinque Terre, cele cinci orase care au fost construite in mod dramatic, pe terasele abrupte si inalte ale Mediteranei. Multa culoare si peisaje de neuitat caracterizeaza aceasta regiune unica in Italia si in lume. Ne continuam calatoria spre Genova, oras - port plin de viata in care importanta mostenire arhitecturala ne vorbeste despre gloria apusa a Republicii Maritime ale carei culmi de glorie au fost atinse in sec al XII-lea si al XIII-lea.

PROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 1: BUCURESTI - FLORENTA
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 12:00 pentru data de 22.07 si ora 06:00 pentru data de 18.08, pentru imbarcare pe zborul companiei BLUE AIR spre Florenta. Sosire in Florenta si transfer cu autocarul in oras, dupa care vom face un tur pietonal de oras de aproximativ 3 ore cu ghid local. Splendidul oras al artelor a fost recunoscut de UNESCO drept Patrimoniu Universal datorita bogatiei si frumusetii monumentelor sale. Incantatorul centru istoric al orasului ne atrage cu numeroasele sale capodopere, in timp ce arhitectura si marmura colorata a catedralelor sale ne amintesc de trecutul sau glorios si rolul pe care l-a jucat in dezvoltarea curentului renascentist, al culturii si artei. In timpul turului de oras vom avea ocazia sa admiram cateva din cele mai renumite atractii ale orasului, printre care Catedrala Santa Maria del Fiore, acoperita de faimosul dom al lui Brunelleschi, Baptisteriul si simbolul orasului - celebrul pod Ponte Vecchio. Cazare la Hotel Palazzo Ricasoli 4* sau similar.

Ziua 2: FLORENTA - ORASUL ARTELOR Mic dejun la hotel. Florenta este un oras uimitor care are multe de oferit, asadar va propunem pentru azi timp liber pentru explorarea pe cont propriu sau impreuna cu insotitorul de grup a celor mai renumite monumente ale orasului. Nu ratati o vizita in Piazzale Michelangelo, de unde veti putea admira o frumoasa panorama asupra orasului si a raului Arno. Transportul intre hotel si oras precum si intre obiectivele turistice nu este inclus. Cazare la hotel in Florenta.

Ziua 3: EXCURSIE OPTIONALA LA SIENA SI SAN GIMIGNANO Mic dejun la hotel. Azi va propunem o excursie optionala catre doua dintre cele mai frumoase orase medievale ale Toscanei. Aceasta calatorie este un bun prilej pentru a admira si faimoasele coline toscane, unduitoare si fermecatoare, verzi sau galbene, in functie de culturile ce le acopera. Oraselul medieval fortificat San Gimignano evoca imaginea Toscanei medievale mai bine decat oricare alt loc, fiind renumit pentru cele 13 turnuri construite de nobilii rivali in sec al XIII-lea. Siena este unul dintre cele mai sofisticate orase medievale cu o istorie mareata: in sec. XII-XIII Siena era unul dintre cele mai bogate orase ale Europei si era comparabil ca dimensiuni cu Parisul. Piazza del Campo este piata principala a orasului, una dintre cele mai mari piete medievale. In aceasta piata are loc in fiecare an Il Palio di Siena, un concurs ecvestru in care fiecare circumscriptie a orasului are un reprezentant, traditie ce se pastreaza inca din secolul al XIV-lea. Catedrala din Siena este una dintre cele mai renumite din Italia: construita din marmura alba si verde, are gravuri dintre cele mai elaborate, unele fiind realizate chiar de Michelangelo insusi. Intoarcere si cazare la hotel in Florenta.

Ziua 4: EXCURSIE OPTIONALA IN CHIANTI, REGIUNEA VINURILOR Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala in pitoreasca regiunea Chianti. Adesea, Toscana devine sinonima cu aceasta regiune datorita imaginilor devenite celebre in toata lumea. Peisajul este unic: o succesiune de dealuri line acoperite de verdeata, vita de vie sau livezi de maslini, cu palcuri de chiparosi si sate cu case construite din piatra. Peisajele din Chianti sunt atat de frumoase, incat au inspirat de-a lungul timpului pictori si fotografi celebri. Intoarcere si cazare la hotel in Florenta.

Ziua 5: FLORENTA - LUCCA - COLLODI - PISA Mic dejun. Azi vom parasi Florenta pentru a vizita o alta parte a Toscanei, cea a frumoaselor orase medievale Lucca si Pisa. Mai putin cunoscut, orasul medieval fortificat Lucca ale carui ziduri dateaza din sec XVI-XVII este un exemplu remarcabil de arhitectura medievala, fiind foarte bine pastrat. In timpul turului pietonal vom vedea Catedrala, una dintre cele mai elaborate cladiri din Toscana, dar si interesanta Piazza Anfiteatro. In continuare vom face o scurta vizita in Collodi, orasului lui Pinocchio, aflat la mica distanta de Lucca. Collodi este de fapt locul in care a copilarit
Carlo Collodi (pe numele sau real Carlo Lorenzini), autorul povestii care a incantat si continua sa incante generatii de copii. Collodi este un sat medieval din secolul al XII-lea, fiind construit intr-un loc inalt, din ratiuni strategice. Orasul se prezinta ca o "cascada" de case, cocotate pe panta inclinata a muntelui, cea mai interesanta atractie fiind gradina vilei Garzoni. In continuare vom vizita Piata Miracolelor din Pisa, esplanada pe care se afla faimoasele monumente placate cu marmura alba: Catedrala, Baptisteriul si turnul inclinat (sec XI- XIII). Poate Pisa nu ar fi fost atat de renumita daca nu ar fi existat turnul inclinat, o adevarata ciudatenie a arhitecturii medievale. Motivul pentru care turnul a inceput sa se incline este unul foarte simplu: greutatea sa era prea mare pentru tipul de sol pe care a fost construit, astfel ca a inceput sa se scufunde. O mica inclinatie a turnului a fost observata chiar in perioada constructiei sale, insa arhitectii au urmat planul initial. In perioada moderna s-au facut eforturi considerabile de consolidare a fundatiei, si intr-adevar privelistea acestui turn care pare ca e pe punctul sa cada este cu adevarat impresionanta. Ordinea de vizitare a oraselor din aceasta zi poate fi diferita de cea prezentata in program. Cazare la hotel Galilei 4* in Pisa sau similar pentru grupul din 22.07 si la hotelul Best Western Guinigi 4* in Lucca pentru grupul din 18.08.

Ziua 6: CINQUE TERRE - GENOVA Mic dejun. Azi vom descoperi unul dintre secretele bine ascunse ale Italiei: Cinque Terre, denumire care se refera la cinci orase deosebit de frumoase construite pe pantele abrupte ale Rivierei Ligurice. Transfer cu autocarul in orasul La Spezia, de unde ne vom continua calatoria cu trenul. Vom vizita azi trei dintre cele mai pitoresti orase din Cinque Terre care ne surpind prin coloristica si modul curajos in care au fost construite pe pantele abrupte. Aceste localitati au fost atestate inca din sec al XI-lea cand apartineau de Republica Maritima Genova si au inceput sa isi spuna "Cinque Terre" in sec al XV-lea . Nu uitati sa degustati fuctele de mare cand treceti prin aceste orase, sunt specialitatea locala. Intoarcere cu trenul in La Spezia unde ne vom imbarca in autocar pentru transfer la Genova. Sosire in Genova si cazare la hotel Holiday Inn Genoa City 4* sau similar.

Ziua 7: EXCURSIE OPTIONALA LA PORTOFINO, TUR PIETONAL GENOVA Mic dejun. Dimineata, excursie optionala in renumita statiune Portofino, loc renumit inca din vremea romanilor datorita climei sale perfecte. Azi, Portofino este locul de vacanta preferat al celebritatilor din lumea filmului, muzicii sau modei. Intoarcere in Genova unde vom face impreuna cu insotitorul de grup un tur pietonal in centrul istoric al orasului. Genova este numit si "La Superba" datorita trecutului sau glorios si este locul de nastere al lui Cristofor Columb si unul dintre cele mai importante porturi din Europa. Una dintre cele mai importante atractii turistice din oras este "Strade Nuove" (strazile noi) care a fost declarata de Unesco Patrimoniu Universal datorita faptului ca este primul exemplu din Europa de planificare si dezvoltare urbana. Cazare la hotel in Genova.

Ziua 8: GENOVA - MILANO - BUCURESTI Mic dejun. In jurul orei 10:30 transfer la aeroportul din Milano - Linate pentru imbarcare pe zborul companiei BLUE AIR. Decolare din Milano la ora 15:35, sosire in Bucuresti la ora 18:50.

Oferte si tarife valabile in perioadele mentionate, in limita locurilor disponibile, in anumiti termeni si conditii.

Informatii si rezervari office@fortunabusiness.ro / telefon 021 336.07.55 sau prin sectiunea de Rezerva de mai jos.

Pentru inscriere ne transmiti copii de buletin valabile.

Pretul este de persoana, loc in camera dubla si include taxele de zboruri si securitate.

Plata si avans: 20% din pretul pachetului turistic la inscriere, 60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii, iar 20% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii. Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii.

Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral (recomandam plata in euro).

Date de plecare: 22 iulie, 22 august 2018.

Modalitate plata: Numerar (euro sau lei), card (lei) la sediu, transfer bancar online sau depunere numerar la cea mai apropiată agenţie Raiffeisen Bank/ OTP Bank din toată ţara (dupa primirea facturii de avans pe email).

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
22.07: Otopeni 14:00 - Florenta 15:15

29.07: Milano 15:35 - Otopeni 18:50

18.08: Otopeni 08:00 - Florenta 09:15

25.08: Milano 15:35 - Otopeni 18:50

PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:
• Siena - San Gimignano: 70 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante (pentru grup mai mic pretul se majoreaza). Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice. • Excursie in regiunea Chianti: 65 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante (pentru grup mai mic pretul se majoreaza). Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice si degustarea de vinuri. • Portofino: 60 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante (pentru grup mai mic pretul se majoreaza). Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente majore ce cauzeaza anularea calatoriei.

Photos: Pixabay.

SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul, zboruri directe, Bucuresti - Florenta si retur Milano - Bucuresti, compania BLUE AIR; • un bagaj de cala de 32 kg si un bagaj de mana; • 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* in camera standard, astfel: 4 nopti in Florenta, 1 noapte in Pisa (22.07) sau Lucca (18.08), 2 nopti in Genova; • transferuri cu autocarul aeroport Florenta - hotel Florenta si hotel Genova - aeroport Milano; • tur de oras pietonal in Florenta cu ghid local (aproximativ 3 ore); • vizite Pisa si Lucca cu ghid local (aproximativ o ora in Pisa si doua ore in Lucca); • excursie de o zi la Cinque Terre cu ghid local, (se viziteaza 3 orase); • transport cu trenul (bilet la clasa a II-a) intre La Spezia si orasele din Cinque Terre; • tur de oras pietonal in centrul istoric al orasului Genova cu insotitorul de grup; • insotitor roman de grup; • taxele de aeroport (pot suferi modificari).

NU SUNT INCLUSE:
• cateringul in timpul zborului; • biletele de intrare la obiectivele turistice din program; • taxele de oras/ statiune pentru Italia: 4 Euro/ persoana/ noapte (aceste taxe se achita direct la hotel); • excursiile optionale (Siena & San Gimignano, Chianti, Portofino); • asigurarea medicala; • asigurarea storno (recomandata), se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice; • bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandate, aprox 25 EURO/ persoana, se achita insotitorului de grup la sosire

RezervaAlte oferte