De la: 1499 € Rezerva

Excursie IRAN, comorile Persiei și Drumul Mătăsii!

Excursie IRAN, comorile Persiei și Drumul Mătăsii!

Oferte Vacanta IRAN, zboruri Austrian, durata 8 nopti/9 zile cu demipensiune, plecari 16 Mai si 17 Octombrie 2018.

BONUS:  excursie la Pasargadae, Necropolis & Persepolis.

Afla mai multe si VEZI ce avem inclus in tarif:  2 nopti la Teheran, hotel Kowsar 4*
 3 nopti la Isfahan, hotel Setareh 3*
 1 noapte la Yazd, hotel Lab-e-Khandaq 3*
 2 nopti la Shiraz, hotel Karimkhan 4*
• Tur de oras Teheran, Isfahan, Yazd, Shiraz
• Excursie la Kashan cu vizitarea Gradinii Fin si Casa Boroujerdi
• Excursie la Abyaneh
• Excursie la Pasargadae, Necropolis & Persepolis
• Biletele de intrare la obiectivele mentionate in program
• Ghizi locali pe toata durata circuitului
• Insotitor roman de grup

Calatorind in Persia, taramul minunilor, o sa explorezi orasele magnifice ale Iranului pe Drumul Matasii. Vizitezi orase antice, moschee decorate minutios, palate impresionante, bazaruri pline de viata in care te targuiesti cu negustorii, si descoperi metamorfoza Persiei antice. Experimenteaza Iranul, un caleidoscop de culori!

Ziua 1 | BUCURESTI - VIENA - TEHERAN
Intalnire cu insotitorul roman de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 06:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei Austrian Airlines OS 768 cu destinatia Teheran via Viena. Decolare la ora 08:00. Sosire in Viena la ora 08:45. Imbarcare pe zborul OS 873 cu destinatia Teheran cu decolare la ora 09:45. Sosire pe aeroportul din Teheran la ora 16:35. Transfer la hotel si cazare. Program liber pentru odihna. Cina si cazare hotel Asareh 4* sau similar.

Ziua 2 | TEHERAN
Mic dejun. Suntem in Teheran, capitala vibranta a Iranului, oras locuit inca din sec. al XII-lea, gazda a numeroase moschee, temple si biserici. Pornim in descoperirea orasul incepand cu impresionatul si expansivul Palat Golestan, care ne poarta in timp la Dinastia Qajarid. Apoi mergem spre Marele Bazar, unde aroma mirodeniilor orientale ne ameteste simturile. Aici vom intalni multi localnici si vom avea timp sa exploram si sa admiram „comorile" si poate vom gasi unele pe care sa le luam acasa. Dupa vizitarea bazarului, ne indreptam spre Muzeul National situat in centrul orasului, pe care il vizitam. Dupa-amiaza vizitam Muzeul Covoarelor. Acesta gazduieste o colectie uimitoare de covoare si tesaturi persane, multe datand chiar cu secole inainte de Hristos. Conform istoriei, arta impletirii covoarelor în Iran exista de aproximativ 3500 de ani. Cina si cazare hotel Asareh 4* sau similar.
Ziua 3 | TEHERAN - KASHAN - ISFAHAN
Mic dejun. Plecam spre Kashan, orasul care straluceste ca o perla la marginea desertului. Aici o sa vizitam Gradina Fin, care cu numeroasele sale fantani, piscine si copaci antici, este una dintre cele mai faimoase si frumoase gradini ale Iranului. Din 2011 apartine Patrimoniului UNESCO alaturi de alte 11 gradini persane. Mai tarziu vom explora una din celebrele vile din timpul Dinastiei Qajar. Casa Boroujerdi a fost construita de Haji Mehdi Boroujerdi, un negustor bogat, ca dar de nunta pentru mireasa sa. Ne indreptam catre Isfahan. Pe drum, ne oprim si vizitam Abyaneh, cunoscut pentru casele rosiatice. Caracterizat printr-o nuanta rosiatica ciudata, satul este unul dintre cele mai vechi din Iran, satenii purtand zilnic costume traditionale. Seara sosire in Isfahan. Cina si cazare la hotel Setareh 3* Isfahan sau similar.
Ziua 4 | ISFAHAN
Mic dejun. Isfahan, orasul care reprezinta jumatate din lume! In traditia musulmana, orasul Isfahan este cladit pe locul unde a cazut Adam din Rai, dupa ce a fost alungat de ingerul cu sabie de foc. Capitala a Persiei sub turcii selgiucizi, in secolul al Xl-lea, ulterior sub dinastia savafida, in secolul al XVI-lea, este al treilea oras ca marime din Iran. Fosta capitala a imperiului Safavid impresioneaza cu moschei magnifice, palate, comori de arta, domuri turcoaz si maiestuoasa Piata Naghsh-e Jahan, inclusa in Patrimoniu Mondial UNESCO. Acesta piata, numita si Piata Imam, este considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase din lume sustinuta fiind si de arhitectura speciala a monumentelor, precum Palatul Ali Qapu, Moscheea Jaame' Abbasi si Moscheea Sheikh Lotfollah. Avem timp suficient sa ne bucuram de aceast loc care alinta privirea si sa servim un un ceai la care sa impartasim impresii. Vizitam apoi Marele Bazar. Ce priveliste frumoasa! Ne indreptam catre Zurkhaneh, „Casa Puterii", un loc in care se desfasoara un ritual sportiv care dateaza de secole. O echipa alcatuita din 10 barbati intra intr-o arena octogonala, intr-o sala de gimnastica, pentru a realiza o serie de miscari rituale. Spectacolul, care este deopotriva atletic, artistic si religios, include lupte, gimnastica aerobica, jonglerii si elemente de meditatie, toate pe un fond muzicale asigurat de un interpret vocal si un tobosar. Cina si cazare la hotel Setareh 3* Isfahan sau similar.
Ziua 5 | ISFAHAN
Mic dejun. Ne deplasam catre capatul nordic al bazarului si ajungem in cartierele vechi unde se afla unul dintre cele mai importante, vechi si faimoase monumente din Orientul Mijlociu - Moscheea Jameh. Conform descoperirilor arheologice, moscheea ar fi fost construita intre anii 771-773, probabil in timpul califului al-Mansur din dinastia Abbasida. Construita in stil selgiucid, Moscheea Jameh este o moschee de tip iwan, cu patru portaluri, caracteristic Persiei, doua minarete, doua sali de rugaciune, o curte spatioasa si doua domuri. In anul 2012 a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO. Crestinism in Iran? Majoritatea bisericilor de aici, cu valoare artistica si istorica, au fost construite in jurul secolului al VIII-lea sau in secolul al XIV-lea. In cea mai parte au fost ridicate de crestinii armeni, fugiti de persecutiile turcesti din Armenia si Azerbaidjan si atrasi de domnia inteleapta a lui Shah Abbas. Catedrala Vank si Muzeul Armenilor Crestini sunt martori ai crestinismului. Impresionati o sa fim si de podurile care traverseaza raul Zayandeh, cel mai faimos fiind Si-o-Seh cu o lungime de 295 metri si o latime de 13.75 metri. Cina si cazare la hotel Setareh 3* Isfahan sau similar.
Ziua 6 | ISFAHAN - YAZD
Mic dejun. Lasam in urma Isfahan si ne indreptam catre Yazd, centrul cultural al civilizatiei Zoroastriane (magicianism, religie filosofica din antichitate). Situat intr-o oaza la punctul de intalnire al deserturilor Dasht e-Kavir si Dasht e-lut, inconjurat de trei munti, a ramas neatins de razboaie de-a lungul timpului gratie asezarii sale. Orasul este faimos in intreaga lume datorita industriei sale bazata pe fabricarea de matasuri, carpete si covoare, prelucrarea ceramicii si bijuteriilor. Incepem vizitele cu Templul de Foc Zoroastrian unde arde o flacara nestinsa de un mileniu si jumatate. Continuam cu Turnurile Tacerii. Ceea ce ne va frapa intotdeauna pe noi occidentalii care ajungem aici, sunt "funeraliile celeste" ale zoroastrienilor, interzise incepand de acum o jumatate de veac, de la care au ramas, in Yazd, numai turnurile. In interiorul acestor ziduri circulare de calcar, zoroastrienii isi aduceau mortii, pentru ca trupul neinsufletit sa ramana doar cu soarele si cu vulturii si sa nu intineze nici pamantul binefacator, nici aerul si nici apa. De aici facem o plimbare prin pitorescul centru vechi al orasului. Exploram strazile istorice, casele si moscheele foarte bine conservate si gradinile superbe. Cina si cazare la hotel Dad 3* Yazd sau similar.

Ziua 7 | YAZD - PASARGADAE - PERSEPOLIS - SHIRAZ
Mic dejun. Dimineata vizitam Piata Amir Chakhmaq si apoi plecam la Shiraz. Pe drum ne oprim in Pasargadae, unul dintre cele mai impresionante orase ruina din lume. Locul este deosebit prin mormantul si ramasitele palatelor fondatorului Imperiului Persan, Cirus cel Mare. Cirus este remarcabil nu numai pentru ca a castigat numeroase batalii si a cucerit atatea teritorii intinse, ci prin faptul ca imperiul fondat de el a modificat definitiv structura politica a lumii antice. Urmatoarea oprire este la Necropolis sau Naqsh-e Rustam unde se pot vizita celebrele morminte din piatra si basorelieful cu Imparatul Valerian. Ajungem in Persepolis, un important exemplu de civilizatie antica din Orientul apropiat si Mijlociu, parte din Patrimoniul UNESCO. A fost capitala antica cu rol ceremonial a Imperiulului Ahemenid, cea de-a doua dinastie iraniana. Fondata de Darius I cel Mare (circa 522 - 486 i. Hr.), capitala a fost construita pe o terasa imensa, jumatate artificiala, unde ''regele regilor'' a creat un ansamblu impresionant de palate, inspirat dupa modelele mesopotamiene. Este cunoscut pentru artefactele bine conservate din Palatul Apadana si pentru Poarta tuturor Natiunilor. Oricine a stat in Sala celor 100 de coloane nu a putut uita momentul niciodata! Ne deplasam spre Shiraz. Cina si cazare la hotel Karimkhan 4* Shiraz sau similar.
Ziua 8 | SHIRAZ
Mic dejun. Suntem in Shiraz, oras intemeiat cu 2000 de ani inainte de Hristos, devenit in sec. al XIII lea important centru de arte si literar, reprezentat la nivel mondial de poeti si scriitori. Aici vizitam Moscheea Nasir-ol-Molk cunoscuta in lume ca Moscheea Roz. Un mix magic de lumina si culoare! Aici creativitatea pluteste peste tot in aer. Dupa, ne indreptam catre cetatea Karim Khan Zand care domina centrul orasului cu ale sale patru turnuri circulare. Vom vizita Bazarul Vakil avand o structura in forma de cruce, cu o arhitectura impresionanta reprezentata de plafoane din caramida ideale in mentinerea interiorului racoros vara si cald iarna. Lasati-va cuprinsi de viata agitata comerciala persana si fermecati de aromele Orientului! Deasupra bazarului se ridica Moscheea Vakil, impresionanta prin sala de rugaciune cu cele 48 de coloane rasucite si decoratiuni cu motive florale. Ca un gest de bun ramas vom vizita Mausoleul Hafez, dedicat poetului Hafez, venerat si popular in randul iranienilor, care considera obligatoriu ca in casa pe langa Coran fiecare iranian sa aiba si o carte scrisa de Hafez. Cina si cazare la hotel Karimkhan 4* Shiraz sau similar.

Ziua 9 | SHIRAZ - VIENA - BUCURESTI
Transfer la aeroport si imbarcare pe zborul Companiei Austrian Airlines OS 880 cu destinatia Bucuresti via Viena. Decolare la ora 04:35 si sosire la Viena la ora 08:50. Imbarcare pe zborul OS 783 cu destinatia Bucuresti la ora 10:05. Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 12:40. Sfarsitul pachetului de servicii.

Oferta si tarife valabile in limita locurilor disponibile.

Rezervari si informatii la office@fortunabusiness.ro, 021 336 07 55 sau prin sectiunea de Rezerva de mai jos.

Esalonare plati: 50 % avans la inscriere si diferenta cu pana la 30 de zile inainte de plecare (recomandam plata in euro).

Modalitate plata: Numerar (euro sau lei), card (lei) la sediu, transfer bancar online sau depunere numerar la cea mai apropiată agenţie Raiffeisen Bank / OTP Bank din toată ţara (DOAR dupa confirmarea rezervarii pe email).

Date de plecare: 16 Mai si 17 Octombrie.

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

 Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
 Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente majore ce cauzeaza anularea calatoriei.

Servicii incluse:
• Zboruri la dus Bucuresti => Teheran Companiei Austrian Airlines via Viena
• Zboruri la retur Shiraz=> Bucuresti, Companiei Austrian Airlines via Viena
• Transferuri aeroporturi - hoteluri - aeroporturi
• Transport cu autocar local cu aer conditionat conform itinerariului
• Cazare 8 nopti cu DEMIPENSIUNE (bauturile nu sunt incluse) :
 2 nopti la Teheran, hotel Kowsar 4* sau similar
 3 nopti la Isfahan, hotel Setareh 3* sau similar
 1 noapte la Yazd, hotel Lab-e-Khandaq 3* sau similar
 2 nopti la Shiraz, hotel Karimkhan 4* sau similar
• Tur de oras Teheran, Isfahan, Yazd, Shiraz
• Excursie la Kashan cu vizitarea Gradinii Fin si Casa Boroujerdi
• Excursie la Abyaneh
• Excursie la Pasargadae, Necropolis & Persepolis
• Biletele de intrare la obiectivele mentionate in program
• Ghizi locali pe toata durata circuitului
• Insotitor roman de grup

Servicii neincluse:
• Taxele de aeroport zboruri intercontinentale: 305 Euro/persoana (se pot modifica pana la emiterea biletelor)
• Taxa de viza electronica si procesare acte Iran: 90 Euro/persoana.
• Asigurarea medicala de calatorie obligatorie
• Asigurarea storno optionala
• Biletele de intrare, altele decat cele mentionate in program
• Bacsisurile pentru ghizi si soferi (se achita la fata locului insotitorului de grup)
• Alte servicii decat cele mentionate in program

RezervaAlte oferte