De la: 4480 €
+ taxe
Rezerva

Croazier─â Groenlanda- ISLANDA- Irlanda ­čĺŽ 15 nop┼úi cu transport inclus!

Croazier─â Groenlanda- ISLANDA- Irlanda ­čĺŽ 15 nop┼úi cu transport inclus!

Croaziera cu zboruri incluse Europa de Nord si ISLANDA, pachet original complet, perioada 23.08 - 07.09.2020.

Cu insotitor roman de grup, pensiune completa pe vapor in tipul de cabina ales, zboruri tur-retur, transferuri aeroport - port - aeroport,  insotitor roman de grup!

Itinerariu: Kangerlussuaq - Ilulissat - Nuuk - Narsaq - Prince Christian Sund - Grundarfjordur - Reykjavik - Belfast - Saint Nazare.

GRATUIT: asigurare de calatorie medicala si storno! Pretul afisat este de persoana/loc in cabina dubla, la care se adauga taxele portuare si de zboruri (detalii la servicii).

Perioada: 23.08 - 07.09.2020
Ziua 1 / 23.08.2020: București - Paris

Întâlnire cu conduc─âtorul de grup la aeroportul Henri Coand─â, la ora 11:00 (în fa╚Ťa ghi┼čeului de îmbarcare al companiei Tarom). Plecare spre Paris cu zborul companiei Tarom, RO 383 (13:10 / 15:30). Transfer pentru cazare la Hotel Ibis Styles Roissy CDG 3* (sau similar 3*).

Ziua 2 / 24.08.2020: Paris - Kangerlussuaq
Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zborul charter organizat de Compania Rivages du Monde, spre Kangerlussuaq. Dup─â sosirea în Kangerlussuaq (Groenlanda), transfer în port pentru îmbarcarea pe vasul de croazier─â MS Astoria, recent renovat ┼či care face parte din Compania Rivages du Monde. Plecare din port la ora 15:30 într-o fascinant─â croazier─â, în care, timp de dou─â s─âpt─âmâni, vom avea ocazia s─â admir─âm frumuse┼úile peisajelor, s─â ne l─âs─âm captiva┼úi de priveli┼čtea deosebit─â oferit─â de apele înghe┼úate ┼či s─â ne r─âsf─â┼ú─âm la bordul vasului, bucurându-ne de toate facilit─â┼úile oferite. Cin─â ┼či cazare la bord.

Ziua 3 / 25.08.2020: Ilulissat
Mic dejun. La ora 16:00 vom ajunge la Ilulissat, al treilea mare ora┼č din Groenlanda, situat în laguna glaciar─â care genereaz─â cele mai multe iceberguri din Emisfera Nordic─â. Ora┼čul fondat în anul 1741, aflat la 350 km distan┼ú─â de Cercul Arctic, se mândre┼čte cu o istorie fascinant─â. Ghe┼úarul Ilulissat „Sermeq Kujalleq" este considerat o minune a naturii ┼či este înscris din anul 2004 pe lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO. Viteza de deplasare a ghe┼úarului atinge 20 m/zi, ceea ce înseamn─â o cantitate de 35 km3 pe an, iar prin activitatea ghe┼úarului, fiordul este tot timpul acoperit cu mun┼úi de ghea┼ú─â. Mai ales vara, din ghe┼úar se desprind blocuri ce ating o în─âl┼úime de 700 m din care numai 10 - 12% se afl─â deasupra nivelului apei. Cantitatea de ap─â pe care ghe┼úarul o cedeaz─â m─ârii polare se apreciaz─â între 5 - 10 % din cantitatea total─â a apei produs─â de Groenlanda. La intrarea în Fiordul Ilulissat, ace┼čti gigan┼úi de ghea┼ú─â se "opresc", creând astfel ocazia unic─â de a se naviga printre ei, o experien┼ú─â incredibil─â pe care o pute┼úi avea ┼či dumneavoastr─â, optând pentru o astfel de excursie într-o "lume de z─âpad─â" de o frumuse┼úe impresionant─â, unde lini┼čtea este întrerupt─â doar de ruperea buc─â┼úilor de ghea┼ú─â. Pute╚Ťi alege una dintre excursiile op┼úionale oferite de vasul de croazier─â sau ve┼úi putea debarca ┼či plimba prin încânt─âtorul Ilulissat, de unde ve╚Ťi vedea ghe┼úarul de pe uscat. V─â recomand─âm o excursie la Sermermiut, o important─â zon─â arheologic─â, unde au s─âl─â╚Öluit mai multe civiliza╚Ťii: Saqqaq, Dorset, Thule etc., de unde ve╚Ťi avea o panoram─â magnific─â a gurii fiordului sau pentru iubitorii de aventur─â se pot organiza zboruri cu elicopterul deasupra ghe┼úarului „Sermeq Kujalleq". Pentru cei care iubesc animalele, o vizit─â la o ferm─â de câini husky care sunt folosi╚Ťi la trasul s─âniilor, va fi cu siguran╚Ť─â o experien╚Ť─â pl─âcut─â. Vasul va pleca din port la ora 22:00 ╚Öi s─â nu ave╚Ťi nici o team─â de întuneric, pentru c─â în aceast─â perioad─â, la aceast─â or─â este înc─â lumin─â! Pensiune complet─â ┼či cazare la bord.

Ziua 4 / 26.08.2020: Navigare spre Nuuk
Mic dejun. Ast─âzi vom naviga spre Nuuk, bucurându-ne de minunatele culori oferite de întinderile m─ârii. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului de lux, prilej de a beneficia de facilit─â┼úile acestuia: piscin─â, saloane de coafur─â, saun─â ┼či tratamente, bibliotec─â, magazine, restaurante ┼či numeroase baruri. Seara ne vor a┼čtepta diverse spectacole de teatru, anima┼úie ┼či muzic─â live. Pensiune complet─â ┼či cazare la bord.

Ziua 5 / 27.08.2020: Nuuk
Mic dejun. Vasul va ancora la ora 05:00 în Nuuk, capitala teritoriului autonom al Danemarcei, Groenlanda. În ora╚Ö locuiesc multe persoane daneze, dar majoritatea este constituit─â din inui╚Ťi care vorbesc limba groenlandez─â. Numele dat de localnici ora┼čului este Godthab, care în traducere înseamn─â "Buna Speran┼ú─â", deoarece danezii, care s-au stabilit ┼či au supravie┼úuit frigului din iarna anului 1721, aici "┼či-au g─âsit speran┼úa". A┼čezat la intrarea într-unul dintre cele mai mari fiorduri din lume, Nuuk are în prezent o popula┼úie de aproximativ 15.000 de locuitori, fiind cel mai mare centru cultural ┼či economic al ┼ú─ârii. Modernizarea ora┼čului a început în anii 1960, atunci când Danemarca a hot─ârât s─â investeasc─â în acest teritoriu pentru a men┼úine un nivel bun de trai pentru locuitorii s─âi. ┼óinând cont c─â inui╚Ťii s-au a┼čezat aici înc─â din sec. al XII-lea, vom descoperi c─â tradi┼úionalul ┼či modernul se îmbin─â armonios în arhitectura pitoreasc─â a cl─âdirilor "Kolonihaven". Pute╚Ťi alege una dintre excursiile op┼úionale oferite de vasul de croazier─â: c─âl─âtoria cu barca pentru a observa balene, vizitarea ora┼čului Nuuk ┼či a Muzeului Na┼úional care de┼úine exponate vechi inuite ┼či câteva mumii descoperite în zona în anul 1972 sau ve╚Ťi putea participa la o întâlnire cu localnicii care v─â vor povesti despre via┼úa lor în ┼úinuturile înghe┼úate. Vasul va ridica ancora la ora 14:00. Pensiune complet─â ┼či cazare la bord.

Ziua 6 / 28.08.2020: Narsaq
Mic dejun. Pân─â la ora 15:00 vom naviga spre Narsaq, ora┼č situat în sudul Groenlandei, care are în prezent o popula┼úie de numai 1600 de locuitori. Pozi┼úia superb─â a ora┼čului situat în mijlocul unei câmpii fertile, m─ârginit─â de ghe┼úari, cu peisajul care se modific─â în permanen┼ú─â datorit─â transform─ârii ghe┼úarilor prin desprinderea icebergurilor, ne va fermeca cu siguran┼ú─â. În dialectul Kalaallisut numele ora┼čului se traduce prin „câmpie", referindu-se la ┼ú─ârmul fiordului Tunulliarfik unde este amplasat. Datorit─â a┼čez─ârii sale, fermele de oi s-au dezvoltat în aceast─â zon─â, mul┼úi dintre locuitori lucrând în acest domeniu. Popula┼úia a crescut foarte mult dup─â anul 1953, atunci când s-a deschis aici prima fabric─â de prelucrare a pe┼čtelui ┼či fructelor de mare. Pute╚Ťi participa op┼úional la un tur pietonal al ora┼čului, în timpul c─âruia ve╚Ťi vedea pia┼úa de pe┼čte, micu┼úa biseric─â inspirat─â de tradi┼úiile misionarilor din Moravia ┼či muzeul ora┼čului, cu impresionanta colec┼úie de obiecte apar┼úinând popula┼úiei inuite ┼či scandinave. Vasul va pleca din port la ora 19:00. Pensiune complet─â ┼či cazare la bord.

Ziua 7 / 29.08.2020: Navigare - Strâmtoarea Prince Christian Sund
Mic dejun. Vasul va naviga ast─âzi întreaga zi, trecând ┼či prin strâmtoarea Prince Christian Sund care leag─â Marea Labrador de Marea Irminger. De-a lungul celor 45 km ai strâmtorii vom asista la un spectacol de neuitat: ghe┼úari, versan┼úi abrup┼úi ┼či iceberguri se vor succeda întreaga zi. Strâmtoarea separ─â teritoriul Groenlandei de Insula Sammisoq ┼či a primit numele prin┼úului mo┼čtenitor al Danemarcei, care ulterior a devenit regele Christian al VIII-lea. Pensiune complet─â ┼či cazare la bord.

Ziua 8 / 30.08.2020: Navigare spre Reyjavik
Mic dejun. Ast─âzi vom naviga spre Islanda, prilej cu care vom putea admira peisajele care au f─âcut ca ┼úara s─â devin─â o destina┼úie atât de îndr─âgit─â ┼či captivant─â: insule de ghe┼úari ┼či fiorduri de un albastru ireal. Apele oceanului sunt pline de vie┼úuitoare precum balene ┼či lei de mare. Oriunde vom privi, spectacolul naturii ne va încânta. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului. Pensiune complet─â ┼či cazare la bord.

Ziua 9 / 31.08.2020: Grundarfjordur
Mic dejun. Vasul va ancora la ora 08:00 în Grundarfjordur care, de╚Öi nu este cel mai cunoscut ora╚Ö din Snæfellsnes, muntele s─âu este cu siguran╚Ť─â unul dintre cei mai renumi╚Ťi mun╚Ťi din Islanda, dac─â nu din lume. Odat─â ce num─ârul în cre╚Ötere a vizitatorilor "cuceresc" Kirkjufell, ei descoper─â c─â în Grundarfjörður exist─â mult mai multe decât mun╚Ťii magnifici. Natura abund─â de o mare varietate de p─âs─âri, cascade spectaculoase, trasee de drume╚Ťii grozave ╚Öi vizitatori marini, precum focile ╚Öi balenele care î╚Öi fac apari╚Ťia din când în când. Pute╚Ťi vizita, op╚Ťional, peninsula vulcanic─â din regiunea Grundarfjordur, unde ve╚Ťi descoperi peisaje spectaculoase, aproape nep─âmântene, o regiune mitic─â dominat─â de prezen╚Ťa vulcanului Snaefellsjokull, pe care Jules Verne a facut-o celebr─â în cartea sa „C─âl─âtorie spre Centrul Pamântului". Stâncile din Londraner, micile sate de pescari ┼či întinderile de lav─â ... totul este uimitor pe aceast─â peninsul─â! Tot op╚Ťional pute╚Ťi admira peisaje legendare ┼či ferma de rechini: se va traversa câmpul de lav─â Berserkjahraun cu contrastele ┼či culorile sale potrivite pentru fotografii „de pe Marte" ┼či se va merge pân─â la muntele Helgafell, înconjurat de numeroase credinte ┼či legende, de unde priveli┼čtea este fabuloas─â! Oprire în pitorescul sat Stykkisholmur ┼či vizitarea celei mai vechi case pentru o întoarcere interesant─â în trecutul ┼či istoria acestei regiuni. Finalul excursiei va fi dedicat fermei Bjarnarhofn, unul dintre locurile cele mai renumite pentru produc╚Ťia de rechin fermentat. Vizit─â la muzeul rechinului ┼či pentru cei mai curajo┼či, degustare! Vasul va ridica ancora la ora 18:00. Pensiune complet─â ┼či cazare la bord.

Ziua 10 / 01.09.2020: Reykjavik
Mic dejun. Sosire la ora 06:00 în capitala Islandei, denumit─â în anul 874 de c─âtre primul colonist islandez, Ingolfur Arnason, atunci când a v─âzut aburii proveni┼úi de la izvoarele calde, Reykjavik sau "baia de aburi". Ve╚Ťi avea posibilitatea s─â explora╚Ťi minunatul ora┼č pe cont propriu sau op┼úional, pute╚Ťi alege una dintre excursiile organizate de pe nava de croazier─â. Ve╚Ťi putea ajunge (op┼úional) la Cercul de Aur, în care se g─âsesc trei situri naturale excep┼úionale: Cascada Gullfoss, Zona termal─â Geysir ┼či Parcul Na┼úional Thingvellir cu Valea Parlamentului. Cascada Gullfoss este una dintre cele mai impresionante din Europa, iar regiunea Geysir este faimoas─â pentru izvoarele fierbin┼úi care ┼úâ┼čnesc la anumite intervale de timp. În urma acestui fenomen, toate izvoarele de acest fel din întreaga lume au fost denumite dup─â Marele Geysir. Aici ve╚Ťi putea vedea unul dintre cele mai active gheizere din zon─â, gheizerul Strokkur, care ofer─â un minunat spectacol vizitatorilor, aruncând la fiecare 5-6 minute un jet de ap─â fierbinte la o în─âl┼úime de 20-25 m. În continuarea zilei ve╚Ťi vizita Parcul Na┼úional Thingvellir, locul unde a fost construit Parlamentul Islandez în anul 930. Parcul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele mai frumoase ┼či mai interesante locuri de pe Terra, situat la intersec┼úia pl─âcilor tectonice Nord American─â ┼či Eurasiatic─â. Alt─â variant─â de excursie op┼úional─â este un tur în Reykjavik, care include vizitarea muzeului satului Arbaer, fondat în anul 1957 sau o vizit─â la Laguna Albastr─â, considerat─â a fi cea mai mare atrac┼úie a Islandei, renumit─â în întreaga lume pentru puterile sale vindec─âtoare. Vizitarea obiectivului poate include pentru doritori ┼či o or─â de baie în apele fierbin┼úi ale lagunei. Vasul va ridica ancora la ora 19:00. Pensiune complet─â ┼či cazare la bord.

Ziua 11 / 02.09.2020: Navigare
Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului de lux, prilej de a beneficia de facilit─â┼úile acestuia: piscin─â, saloane de coafur─â, saun─â ┼či tratamente, bibliotec─â, magazine, restaurante ┼či numeroase baruri. Seara ne vor a┼čtepta diverse spectacole de teatru, anima┼úie ┼či muzic─â live. Pensiune complet─â ┼či cazare la bord

Ziua 12 / 03.09.2020: Navigare spre Belfast
Profita╚Ťi de aceast─â c─âl─âtorie grandioas─â pentru a participa la activit─â╚Ťile de pe vas. Pensiune complet─â ┼či cazare la bord.

Ziua 13 / 04.09.2020: Belfast
Sosire la ora 07:00 în Belfast, capitala Irlandei de Nord, sediul guvernului nord-irlandez ╚Öi capitala districtului Antrim care se întinde pe malul stâng al Râului Lagan, care pân─â nu demult a fost teatrul confrunt─ârilor religioase între protestan┼úi ┼či catolici, dar ┼či locul na┼čterii Titanicului. Pute╚Ťi participa la excursiile op╚Ťionale oferite de vasul de croazier─â. V─â recomand─âm un tur panoramic al ora╚Öului Belfast în care ve╚Ťi putea admira cl─âdirile în stil victorian din sec. al XIX-lea situate în zona central─â, Opera, Prim─âria ╚Öi Pia╚Ťa Saint George, gr─âdina botanic─â ╚Öi cartierul în care a fost construit Titanicul, precum ╚Öi cl─âdirea neo-clasic─â a Parlamentului ╚Öi sediul Guvernului Nord Irlandez. O alt─â op╚Ťiune pentru aceast─â zi poate fi excursia pe coasta regiunii Antrim cu Calea Gigan╚Ťilor - Giant's Causeway, o forma┼úiune bazaltic─â str─âveche, alc─âtuit─â din mii de coloane hexagonale de lav─â pietrificat─â, care s-au format atunci când aceasta a intrat în contact cu apa rece a m─ârii. Amplasat într-o zon─â spectaculoas─â, Causeway a inspirat legende despre gigan┼úi care trec marea spre Sco┼úia. Cunoscut printre irlandezi drept a opta minune a lumii, monumentul a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1986. Înainte de întoarcerea pe vasul de croazier─â se va vizita o distilerie de whisky în pitorescul sat Bushmills. Vasul va ridica ancora la ora 14:00. Pensiune complet─â ┼či cazare la bord.

Ziua 14 / 05.09.2020: Navigare spre Saint Nazare
Mic dejun. Zi de navigare spre Fran╚Ťa. Vom putea beneficia de înc─â o zi de relaxare la bord cu toate facilit─â╚Ťile oferite de vasul de croazier─â. Pensiune complet─â ┼či cazare la bord.

Ziua 15 / 06.09.2020: Saint Nazare - Paris
Mic dejun. Vasul va sosi în portul Saint Nazare la ora 09:00. Debarcare ┼či transfer cu autocarul spre Paris. Transfer pentru cazare la Hotel Ibis Paris la Defence Centre 3* (sau similar 3*).

Ziua 16 / 07.09.2020: Paris - București
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bucure┼čti cu compania Tarom, zbor RO 382 (12:00 / 15:50).

Cele mai bune oferte croaziere cu zbor inclus Europa de Nord si Islanda sunt aici.

Detalii suplimentare ╚Öi consultan╚Ť─â gratuit─â la office@fortunabusiness.ro sau 021.336.07.55

Oferta speciala valabila in limita locurilor disponibile!

TARIFUL INCLUDE:
- transport interna┼úional cu avionul pe rutele: Bucure┼čti - Paris - Bucure┼čti cu compania Tarom ┼či Paris - Kangerlussuaq cu zborul charter organizat de compania Rivages du Monde
- transfer cu autocarul Saint Nazare - Paris
- 2 nop┼úi de cazare în Paris la hoteluri de 3*
- 13 nop┼úi de cazare în tipul de cabin─â ales pe vasul de croazier─â MS Astoria
- mesele men┼úionate în program: 15 mic dejunuri, 12 dejunuri ┼či 13 cine
- ap─â, vin, cafea ┼či ceai în timpul meselor
- activit─â╚Ťi de recreere pe vas: spectacole cu muzic─â live ┼či seri dansante
- accesul gratuit la piscin─â ┼či sala de gimnastic─â
- accesul gratuit la teatru, bibliotec─â ┼či în saloanele vasului
- transferurile men╚Ťionate în program
- conduc─âtor român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agen╚Ťiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medical─â, pe întreaga durat─â a programului, care acoper─â o sum─â maxim─â de 50.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgen╚Ť─â ╚Öi/sau repatriere, îns─â care nu este menit─â a acoperi complica╚Ťiile sau recidivele bolilor/afec╚Ťiunilor de care dumneavoastr─â suferi╚Ťi anterior începerii c─âl─âtoriei) ╚Öi Asigurarea STORNO de c─âl─âtorie, care acoper─â pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penaliz─ârilor aplicate, a c─ârei valoare storno acoper─â pân─â la 2000 euro/persoan─â (cu fran╚Öiz─â de 10%); acest mijloc de protec╚Ťie financiar─â acoper─â cele mai frecvente evenimente ce cauzeaz─â anularea c─âl─âtoriei; se poate încheia turi╚Ötilor cu vârsta maxim─â de 79 ani împlini╚Ťi

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate ┼či serviciu pentru zborurile interna┼úionale: aprox. 280 euro/pers., care se pl─âtesc odat─â cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exact─â fiind cunoscut─â la data emiterii biletelor de avion)
- taxe portuare: 120 euro/pers.
- taxe de ora┼č (se achit─â personal la recep┼úiile hotelurilor)
- alte servicii suplimentare decât cele men┼úionate, cheltuieli personale, b─âuturi etc.
- excursiile op┼úionale propuse de compania de croazier─â; în func┼úie de timpul disponibil, la fa┼úa locului, se mai pot organiza ┼či alte excursii op┼úionale

Modalitate plata: numerar (euro sau lei), card (lei) la sediu, transfer bancar online sau depunere numerar la cea mai apropiată agenţie Raiffeisen Bank/ OTP Bank din toată ţara (dupa primirea facturii pe email de catre turist).

Pentru aceasta calatorie este nevoie de pasaport - document valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara. Nu este recomandat pasaportul temporar.

CONDI┼óII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lans─ârii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif ┼či se încheie la epuizarea locurilor
- diferen┼úa de 50 %, se achit─â cu min. 60 de zile înainte de data plec─ârii
- turistul va încheia cu agen┼úia « Contractul de prest─âri servicii turistice », la care prezentul program este parte

Fotografii: depositphotos.

Rezerva
Alte oferte