De la: 2230 € Rezerva

Vacanță KENYA 🐘 safari și plajă la oceanul Indian!

Vacanță KENYA 🐘 safari și plajă la oceanul Indian!

Circuit KENYA (safari si plaja), zboruri Qatar, perioada 15- 24 februarie 2020, cazare 7 nopti cu mic dejun, pensiune completa si all inclusive, unitati lodge (asimilate categoriei 4*).

Puncte de atractie: Nairobi - Rezervatia Masai Mara - Lacul Naivasha - Mombasa (minisejur la plaja cu all inclusive).

Profita de singura plecare organizata cu transferuri, excursii si ghid roman insotitor:

• transferuri aeroport - hotel - aeroport

• transport local in microbuze de safari in zilele 3 - 6

• transport cu trenul Nairobi - Mombasa; • vizita la Centrul pentru Protejarea Girafelor din Nairobi

• o oprire fotografica la Valea Marelui Rift; • 4 sesiuni de safari in Rezervatia Masai Mara

• o plimbare cu barca de aprox o ora pe Lacul Naivasha

• taxele de intrare in Rzervatia Masai Mara

• 1 l de apa imbuteliata pe zi de persoana

• ghid local • insotitor roman de grup

O calatorie in Kenya este o experienta formidabila, unica din toate punctele de vedere. Am selectat pentru dumneavoastra cele mai bune parcuri de safari din Kenya pentru o aventura minunata, de neuitat. Fiecare parc este diferit in felul sau, fie prin peisaj, fie prin fauna. Vom intalni in calatoria noastra reprezentanti ai triburilor Masai, unul din cele mai cunoascute popoare din Africa, care si-a pastrat traditiile si obiceiurile vechi de secole. Vom incheia aceasta experienta minunata cu un minisejur pe exotica plaja Diani Beach, la malul Oceanului Indian. Aceasta calatorie in Kenya va va depasi asteptarile!

PROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 1 (15.02): BUCURESTI - DOHA
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 21:30 pentru imbarcare pe zborul companiei QATAR Airways spre Doha. Decolare din Bucuresti la ora 23:30.

Ziua 2 (16.02): DOHA - NAIROBI Sosire in Doha la ora locala 05:15 si decolare spre Nairobi la ora 08:30. Aterizare in Nairobi la ora locala 14:30. Situat la o altitudine de 1795 m, Nairobi este in topul capitalelor lumii situate la cea mai mare altitudine. Fondat de britanici in 1899 ca un simplu depou al caii ferate dintre Mombasa si Uganda, Nairobi a cunoscut o dezvoltare rapida in era moderna, devenind capitala si cel mai mare oras al tarii. Numele orasului vine de la un cuvant in limba Masai care se traduce prin "ape racoroase". In drum spre hotel ne vom opri pentru o vizita la Centrul pentru Protejarea Girafelor pentru a interactiona cu minunatele animale. Sosire si cazare la hotel Hilton Garden Inn 4* sau similar.

Ziua 3 (17.02): NAIROBI - REZERVATIA MASAI MARA (245 km) Dupa micul dejun ne vom imbarca in microbuzele pentru safari si dupa un scurt instructaj sustinut de ghizii locali vom pleca spre Rezervatia Masai Mara. Vom parcurge distanta de aproximativ 245 km in circa 5 ore. In drum spre Masai Mara vom face o scurta oprire pentru fotografii la Valea Marelui Rift. Valea Marelui Rift este denumirea data de exploratorul englez John Walter Gregory unui mare sant tectonic cu o lungime de 6000 km care se intinde din Siria pana in Mozambic. Vom sosi la lodge in rezervatia Masai Mara la timp pentru a servi masa de pranz. Cazare la Keekorok Lodge sau similar. Dupa amiaza vom face prima sesiune de safari in acest parc. Masai Mara este unul dintre cele mai faimoase parcuri din Africa si cel mai bun parc pentru safari din Kenya, iar fauna este superba si poate fi observata pe tot parcursul anului. Vegetatia abundenta a parcului si precipitatiile regulate sunt motivul pentru care parcul adaposteste o populatie imensa de ierbivore care atrage multi pradatori. Toate cele trei mari feline (leul, leopardul si ghepardul) sunt bine reprezentate in acest parc. Cina si cazare la lodge.

Ziua 4 (18.02): BIG FIVE SAFARI IN REZERVATIA MASAI MARA Mic dejun si pranz la lodge. Azi vom face doua sesiuni de safari in parcul Masai Mara, una dimineata si una dupa amiaza. Situata la aproximativ 2000 m altitudine, rezervatia este o mare pasune din sudvestul izolat si foarte putin locuit al Kenyei. Urmatoarele animale sunt bine reprezentate in parc si prin urmare sansele de a fi zarite sunt mari: elefantul, girafa, hipopotamul, bivolul, zebra, antilopa Gnu, leul, ghepardul si hiena. Mai putine si deci cu sanse reduse de a fi zarite sunt rinocerul negru si leopardul. Migratia anuala a antilopelor Gnu intre Parcul Serengeti din Tanzania si Rezervatia Masai Mara este unul dintre cele mai spectaculoase fenomene de pe planeta, pe care speram ca vom avea norocul sa il vedem (observarea fenomenului migratiei nu poate fi garantata deoarece depinde de factori naturali). Intre cele doua sesiuni de safari va puteti relaxa la piscina lodge-ului sau participa la una din cele doua activitati optionale: vizita unui sat Masai sau zbor cu balonul deasupra Rezervatiei Masai Mara (confirmari in functie de disponibilitatile de la fata locului). Cina si cazare la lodge.

Ziua 5 (19.02): REZERVATIA MASAI MASA - LACUL NAIVASHA (230 km) In aceasta dimineata vom servi un mic dejun matinal dupa care vom pleca pentru ultimul safari in parcul Masai Mara. Dupa acest safari vom pleca spre Lacul Naivasha. Vom parcurge distanta de 230 km in aproximativ 5 ore. Sosire si cazare la Naivasha Country Club sau similar, unde vom servi masa de pranz. Dupa amiaza, vom face o plimbare cu barca pe Lacul Naivasha. Pitorescul Lac Naivasha este situat la o altitudine de 1890 m si este o oaza pe ale carei maluri cresc tufe de papirus si arbori acacia. Lacul este una din principalele surse de apa pentru bivoli, zebre, antilope si un loc favorit pentru hipopotami, precum si un important popas pentru foarte multe specii pasari care pot fi usor zarite cand vin sa se adape. Cina si cazare la lodge.

Ziua 6 (20.02): LACUL NAIVASHA - NAIROBI (100 km). TREN NAIROBI - MOMBASA Dimineata, dupa micul dejun, vom pleca de la lodge spre gara din Nairobi. Vom servi un dejun de tip picnic in drum spre Nairobi. La gara din Nairobi ne vom imbarca in trenul spre statiunea Mombasa cu plecare la ora 14:35. Sosire in Mombasa la ora 19:20 si transfer cu autocarul la hotel. Sosire si cazare in regim all inclusive la hotel Neptune Beach 4* sau similar.

Zilele 7 si 8 (21.02 si 22.02): SEJUR LA PLAJA IN MOMBASA Pentru doua zile, vom beneficia de timp pentru plaja, odihna si relaxare la malul Oceanului Indian, pe plaje cu nisip fin, alb si apa de culoare turcoaz. Optional, puteti participa la una din urmatoarele activitati: tur de oras in Mombasa, vizita in Parcul Haller care adaposteste o varietate de specii de plante si animale, Pilli Pipa Dhow Experience (o calatorie pe mare pentru diving sau snorkeling) sau safari de o zi in Rezervatia Shimba Hills. Cazare in regim all inclusive in Mombasa.

Ziua 9 (23.02): MOMBASA - DOHA Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 11:30 si transfer la aeroportul din Mombasa pentru imbarcare pe zborul QATAR Airways spre Doha cu decolare la ora 16:50. Aterizare in Doha la ora 23:30. Optional, cazare la hotel in Doha (contra cost, optiunea de cazare se va exprima cu minim 4 saptamani inaintea datei de plecare).

Ziua 10 (24.02): DOHA - BUCURESTI Imbarcare pe zborul Doha - Bucuresti cu decolare la ora locala 06:55 dimineata. Aterizare in Bucuresti la ora 11:15.

Oferta speciala si tarife valabile in limita locurilor disponibile!

Rezervari si informatii la office@fortunabusiness.ro / 021.336.07.55 sau prin sectiunea de Rezerva de mai jos.

SERVICII INCLUSE:

• transport cu avionul Bucuresti - Nairobi si retur Mombasa - Bucuresti cu compania QATAR AIRWAYS (schimbarea curselor la Doha); • 7 nopti cazare in Kenya, astfel: ➢ 1 noapte cu mic dejun la hotel de 4* in Nairobi; ➢ 2 nopti cu pensiune completa la lodge in Rezervatia Masai Mara; ➢ 1 noapte cu pensiune completa la lodge langa Lacul Naivasha; ➢ 3 nopti in regim all inclusive la hotel 4* pe plaja din Mombasa;
• transferuri aeroport - hotel - aeroport; • transport local in microbuze de safari in zilele 3 - 6; • transport cu trenul Nairobi - Mombasa; • vizita la Centrul pentru Protejarea Girafelor din Nairobi; • o oprire fotografica la Valea Marelui Rift; • 4 sesiuni de safari in Rezervatia Masai Mara • o plimbare cu barca de aprox o ora pe Lacul Naivasha; • taxele de intrare in Rzervatia Masai Mara; • 1 l de apa imbuteliata pe zi de persoana; • ghid local; • insotitor roman de grup; • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Observatie: Lodge-urile sunt unitati de cazare specifice destinatiilor de safari, nu sunt clasificate pe modelul unitatilor hoteliere si pot fi asimilate unui confort de 4 stele standard.
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna august 2019. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:

• taxa de viza: 60 USD/ persoana (se achita la agentie pentru aplicatii online sau, in caz contrar, la intrarea in Kenya - vezi informatii suplimentare la capitolul „Acte necesare pentru obtinerea vizei") • asigurarea medicala de calatorie, obligatorie; • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie; • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 50 USD /persoana - se practica, se achita la sosirea in tara de destinatie; • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse (vizita unui sat traditional Masai in Rezervatia Masai Mara, zbor cu balonul deasupra Rezervatiei Masai Mara, tur de oras Mombasa, vizita in Parcul Haller, Pilli Pipa Dhow Experience, safari de o zi in Rezervatia Shimba Hills); • alte mese decat cele mentionate in program; • cazarea in Doha pe data de 23.02; • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

Pentru inscriere ne transmiti copii de buletin sau pasaport valabile.

Plata si avans:

⚫ 20% din pretul pachetului turistic la inscriere

⚫ 60% din pretul pachetului turistic cu minim 80 zile inaintea plecarii

⚫ 20% din pretul pachetului turistic cu minim 40 zile inaintea plecarii. Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

Modalitate plata: numerar (euro sau lei), transfer bancar online sau depunere numerar la cea mai apropiată agenţie Raiffeisen Bank/ OTP Bank din toată ţara (dupa primirea facturii de avans pe email).

Pretul este de persoana/loc in camera dubla.

PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE (minim 15 persoane participante):
• Vizita intr-un sat Masai in Rezervatia Masai Mara: 50 USD/ persoana; • Zbor cu balonul deasupra Rezervatiei Masai Mara: 480 USD/ persoana; • Tur de oras Mombasa: 95 USD/ persoana; • Vizita in Parcul Haller: 100 USD/ persoana; • Pilli Pipa Dhow Experience - croaziera pe mare pentru diving si snorkeling: 185 USD/ persoana; • Safari de o zi in Parcul National Shimba Hills: 125 USD/ persoana.

INFORMATII CU PRIVIRE LA OBTINEREA VIZEI:
✓ Acte necesare: pasaport simplu electronic (NU temporar), valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara cu cel putin o pagina libera; ✓ Viza pentru Kenya costa 60 USD/ persoana pentru cetatenii romani si se obtine fie pe aeroport, la sosirea in Kenya, fie online; ✓ Pentru evitarea cozilor din aeroport, este recomandata aplicatia online de obtinere a vizei. Agentia va aplica online, caz in care taxa de viza trebuie achitata la agentie; ✓ Pentru aplicatia online este necesar formularul de viza completat electronic de catre fiecare solicitant de viza; ✓ Termen limita de aplicare online pentru viza: doua saptamani inainte de plecare; ✓ IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in „conditiile de retragere" aferente zilei in care se efectueaza retragerea; ✓ Minorii pana la 16 ani impliniti nu trebuie sa achite taxa de viza si nu trebuie sa aplice pentru viza de Kenya.

Sfaturi medicale:
Vaccinul impotriva febrei galbene si medicamentele anti-malarie sunt recomandate tuturor celor care calatoresc in Kenya. Vaccinurile pentru Hepatita A si B sunt doar optionale.

Sursa foto: Pixabay.

Rezerva
Alte oferte