De la: 2990 €
+ taxe
Rezerva

Circuit Vietnam Laos Cambodgia (14 nopți) cu croazieră Mekong!

Circuit Vietnam Laos Cambodgia (14 nopți) cu croazieră Mekong!

Excursie Vietnam Laos Cambodgia (Misterioasa Indochină), perioada: 20.03 - 05.04.2020 (7 locuri libere), 3 nopţi cazare în hoteluri de 5* şi 10 nopţi cazare în hoteluri de 4*, zboruri Qatar + locale.

Profita de serviciile si experientele incluse, program unic in Romania:

- 1 noapte cazare pe vas la Halong Bay, în cabine cu 2 paturi
- mesele menţionate în program: 14 mic dejunuri, 3 dejunuri şi 14 cine
- excursie în Delta Mekongului
- croazieră pe Lacul Tonle Sap
- croazieră cu un vas-dragon pe Râul Parfumat în Hue
- excursie la My Son

- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- taxă procesare viză Vietnam
- ghizi locali
- conducător de grup român

Un periplu amplu prin Indochina, un tărâm plin de mister, aproape necunoscut lumii moderne, cu oameni calzi şi primitori, care începe cu străvechea civilizaţie lacustră a Vietnamului, un amestec de culturi care se îmbină între fluvii şi râuri, între jungle şi plaje, între temple vechi şi zgârie nori moderni, continuă cu exoticul şi misteriosul regat laoţian, care păstrează romantismul tradiţiei şi se încheie triumfal cu una dintre noile minuni ale lumii moderne, templul Angkor Wat din Cambodgia. Ca noutate față de anii trecuți am inclus și vizitarea Deltei Mekongului, "Bolul de orez" al Vietnamului, un loc cu o varietate amețitoare, o lume a apei care se mișcă pe ritmurile marelui fluviu, unde bărci, case și „piețe" plutesc pe nenumăratele râuri și canale care străbat peisajul precum arterele unei inimi sănătoase! Sintetizând diferențele culturale dintre cele trei țări, se spune că "Vietnamezii plantează orezul, cambodgienii se uită cum crește orezul, iar laoțienii ascultă cum crește orezul!". Haideți să facem cunoștință cu ei și să ne bucurăm de peisajele superbe, de bogăția culturală și de exotismul Indochinei!

Perioada: 20.03 - 05.04.2020
Ziua 1 / 20.03.2020: Bucureşti - Doha

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 10:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (12:15 / 18:00) de unde se va pleca spre Ho Chi Minh cu zborul QR 972 (20:00 / 07:15).

Ziua 2 / 21.03.2020: Doha - Ho Chi Minh (Saigon)
Sosire la ora 07:15 în Ho Chi Minh. Întâlnire cu ghidul local care ne va face o scurtă prezentare a celui mai mare oraş vietnamez, cu o vechime de 300 de ani, centru cultural, educaţional, comercial şi turistic, cunoscut cândva ca "Perla Orientului Îndepărtat", aflat la confluenţa dintre Occident şi Orient. Ne vom îndrepta spre Muzeul Războiului care găzduiește expoziția referitoare la Războiul dintre Vietnamul de Nord și cel de Sud și din Razboiul Indochinei, purtat cu colonialiștii francezi. După această vizită vom fi transferați la hotel pentru cazare. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Windsor Plaza 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 / 22.03.2020: Ho Chi Minh - Tay Ninh - Cu Chi - Ho Chi Minh
Mic dejun. Vom începe ziua cu o vizită la Tay Ninh, centrul religiei Caodaiste, un amestec de Budism, Taoism, Catolicism şi Islamism. Vom vizita Templul Principal la ora rugăciunii de prânz, după care vom continua cu vizitarea unora dintre cele mai semnificative locuri ale istoriei războiului din Vietnam, tunelele de la Cu Chi, veritabil oraş subteran, cu o reţea de peste 250 km de tunele, de unde soldaţii Viet Cong îşi duceau războiul de rezistenţă contra trupelor americane. Aici vă veţi putea plimba şi veţi putea experimenta viaţa subterană a acestui extraordinar complex militar, după care ne vom întoarce la Ho Chi Minh. Cină la un restaurant local. Cazare în Ho Chi Minh la Hotel Windsor Plaza 5* (sau similar 5*).

Ziua 4 / 23.03.2020: Ho Chi Minh - Delta Mekongului - Ho Chi Minh
Mic dejun. Dimineața vom pleca spre localitatea Cai Be, situată în inima Deltei Mekongului, unde fluviul se împarte într-o vastă rețea de canale formând astfel delta, care pentru vietnamezi reprezintă o importantă sursă de hrană. Aici vom întâlni, de asemenea, culturi de orez și fructe tropicale precum durianul, rambutanul, fructul pasiunii, mango etc.. Ne vom îmbarca pentru o croazieră pe Mekong până la Vin Long, vizitând pe parcurs piața plutitoare de la Cai Be, o veche casă colonială și un atelier de artizanat. Dejun în timpul vizitelor. După amiază ne vom întoarce la Ho Chi Minh. Sosire în cursul serii pentru cină la un restaurant local și cazare la Hotel Windsor Plaza 5* (sau similar 5*).

Ziua 5 / 24.03.2020: Ho Chi Minh - Hoi An
Mic dejun. Zi dedicată explorării oraşului Ho Chi Minh - fost Saigon, capitala economică a Vietnamului. În timpul turului vom admira cartierul chinezesc "Cho Lon", templul Thien Hau, pagoda Giac Lam, cea mai veche din Saigon, pagoda Vinh Nghiem cu marele său sanctuar, o fabrică de lac care a rămas mărturie a tradiţiei vietnameze și vechea clădire a Poştei din Saigon. După-amiază vom descoperi vechile cartiere rezidenţiale coloniale unde se află Primăria, Opera, Catedrala Notre-Dame din sec. al XIX-lea, una dintre cele mai splendide şi tipice clădiri de inspiraţie arhitecturală franceză și Palatul Reunificării (exterior şi interior), un simbol al vechiului Guvern al Saigonului dinainte de anul 1975 care aminteşte de trista istorie a Războiului Ideologic Vietnamez. Timp liber pentru cumpărături la Ben Thanh Market, piaţă tipică vietnameză, unde veţi găsi bijuterii, mătase, piele, statuete din lemn, totul la preţuri extrem de atractive. Transfer la aeroport pentru zborul de seară spre Da Nang, de unde vom fi transferaţi la Hoi An. Cină la un restaurant local. Cazare în Hoi An la Silk Luxury Hotel & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 25.03.2020: Hoi An - My Son - Hoi An
Mic dejun. În această zi vom explora Hoi An-ul, vom face un tur pietonal pentru a descoperi strălucirea acestui orăşel antic, construit într-o armonie de stiluri arhitecturale, cu străduţe înguste, case joase cu aspect chinezesc, temple de clan, vechi de sute de ani şi pagode viu colorate. Vom putea vedea vechile case medievale, dar şi superbe lucrări arhitectonice din sec. al XV-lea, precum Podul Japonez cu acoperişul din țiglă sau Templul Phuc Kien, locul de întâlnire a congregaţiei chinezilor cantonezi. În continuarea zilei, vom porni într-un pelerinaj către "Ţinutul Sfânt" My Son, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, pe care istoricii francezi l-au denumit "Valea Regilor", unde se găsesc ruinele dispărutului Regat Champa, a cărui eră de aur a fost în perioada sec. VII - XVI. Întoarcere în Hoi An pentru cină la un restaurant local. Cazare la Silk Luxury Hotel & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 26.03.2020: Hoi An - Da Nang - Hue
Mic dejun. Plecare spre Da Nang unde vom vizita satul sculptorilor de la poalele Muntelui de Marmură şi Muzeul Arheologic Champa, care adăposteşte cea mai bogată colecţie de vestigii rămase de la civilizaţia dispărută. Ziua va continua cu deplasarea spre oraşul regal Hue traversând Trecătoarea Norilor (dacă vremea este favorabilă), de unde vom putea surprinde o frumoasă panoramă spre Hue şi Da Nang. Hue este vechea capitală din perioada anilor 1802 - 1945, sub administraţia a 13 împăraţi. Vom descoperi oraşul într-o plimbare inedită cu ciclo-ricşa, după care vom vizita Piaţa Dong Ba. Cină la un restaurant local. Cazare în Hue la Hotel Romance 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 27.03.2020: Hue - Hanoi
Mic dejun. Dimineaţa vom descoperi Cetatea Imperială intrând prin Poarta Amiezii, după care vom vizita
Palatul Armoniei, Mausoleul Împăratului Khai Dinh şi Mausoleul Regelui Tu Duc, cel mai longeviv conducător al Vietnamului. După-amiază, vom face o romantică croazieră cu un vas-dragon pe Râul Parfumat, vom vizita Pagoda Thien Mu, una dintre cele mai vechi şi frumoase structuri arhitectonice de cult din Hue. Cină la un restaurant local. Transfer la aeroport pentru zborul spre Hanoi, oraş legendar, fondat în anul 1010, chintesenţă a civilizaţiei orezului din delta râului Roşu. Cazare în Hanoi la Hotel The Ann 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 28.03.2020: Hanoi
Mic dejun. În aceasă zi vom face un tur panoramic în Hanoi, capitala ţării şi al doilea oraş ca mărime din Vietnam, a cărui arhitectură s-a dezvoltat în sec. XIX-XX, prilej cu care ne vom convinge că zona construită în stil francez a rămas în mare parte intactă. Vom vedea Mausoleul şi fosta reşedinţă a lui Ho Chi Minh (exterior), situate în centrul Pieţei Ba Dinh, locul de unde liderul vietnamez a citit Proclamaţia de Independenţă a Vietnamului la 2 septembrie 1945, punând astfel bazele Republicii Democratice Vietnam. În continuare vom vizita Pagoda cu un singur stâlp, o pagodă care se sprijină pe un singur pilon de piatră, ca o floare de lotus, simbolul purităţii la budişti, care a fost construită de Regele Ly Thai To în anul 1049 ca recompensă pentru soţia sa care i-a dăruit un fiu. Vom vizita de asemenea şi Templul Literaturii dedicat lui Confucius, care găzduieşte prima universitate din Hanoi, din anul 1070. Seara, vom participa la un spectacol de marionete pe apă, o formă interesantă de artă vietnameză. Cină la un restaurant local. Cazare în Hanoi la Hotel The Ann 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 29.03.2020: Hanoi - Halong Bay
Mic dejun. Plecare spre celebrul golf de la Halong, care face parte din Golful Tonkin, unde vom ajunge în jurul prânzului, pentru a ne îmbarca pe un vas tradiţional, o interesantă joncă cu pânze, pentru o croazieră mirifică într-un cadru natural unic, printre miile de insule şi insuliţe care răsar din apa de smarald a golfului, o veritabilă operă de artă a naturii, captivantă şi uimitoare, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO. Dejun şi cină cu specific pescăresc la bord. Vom avea ocazia de a vizita o grotă naturală şi vom avea, de asemenea, posibilitatea de a face baie în apele limpezi ale golfului. Cazare pe vas.

Ziua 11 / 30.03.2020: Halong Bay - Hanoi - Luang Prabang
Mic dejun. Ziua va începe cu navigarea spre Insula Hon Dau, spre grotele de la Luon, Bai Tu Long, Bai Tho. Golful Halong cuprinde sute de insule de calcar, botezate după forma lor, aşa cum este cazul Insulei Banana sau al Insulei Broasca Ţestoasă, însă foarte multe nu au fost încă explorate şi botezate. După dejun, întoarcere în port şi plecare spre aeroportul din Hanoi pentru zborul spre Luang Prabang. După aterizare ne vom îndrepta către un restaurant local pentru cină în Luang Prabang și cazare la Hotel Luang Prabang View 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 31.03.2020: Luang Prabang
Mic dejun. Zi dedicată descoperirii vechii capitale a Laosului, Luang Prabang, cu cele 50 de temple, un oraş încărcat de cultură şi istorie, care a fost înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1995. Luang Prabang a devenit o destinaţie turistică cunoscută în întreaga lume pentru templele construite în perioada colonizării franceze. Vom vizita Palatul Regal, devenit Muzeul Naţional, apoi templele Wat Visun, Wat Mai, Wat Aham, Wat Xieng şi pentru cei care se încumetă, Templul Wat Senaram, la care se ajunge urcând 329 trepte pe colina Phousi, de unde veţi avea o frumoasă panoramă asupra oraşului şi împrejurimilor. Cină la un restaurant local. Seara se poate vizita bazarul de noapte care oferă interesante obiecte de artizanat local, sculpturi în lemn şi confecţii specifice zonei de munte din Laos. Cazare la Hotel Luang Prabang View 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 01.04.2020: Luang Prabang - Siem Reap
Mic dejun. Dimineaţa, la răsăritul soarelui, vom putea vedea interesantul spectacol oferit de sutele de
călugări în robe de culoarea şofranului, înşiraţi pe strada Sisavang pentru a primi ofrandele din partea locuitorilor (în principal hrană), un spectacol unic generat de tradiţiile religioase din această ţară. Transfer la aeroport pentru zborul spre Siem Reap, leagănul civilizaţiei khmere, oraş arheologic celebru, inclus între minunile lumii, care pe o suprafaţă de 600 km2 adăposteşte peste 100 de monumente şi peste o duzină de ansambluri de temple care datează din cea mai înfloritoare perioadă a imperiului khmer, care aparţine perioadei cuprinse între sec. IX - XIII. Vom vizita "Citadela Femeilor", un templu shivaist de dimensiuni mai mici, dar care impresionează prin detaliile ornamentelor murale de o rară fineţe, cu sculpturi în piatră şlefuită, după care vom vizita situl arheologic Bantey Samre, care datează din sec. al X-lea, o altă capodoperă a perioadei clasice. Cină la un restaurant local. Cazare în Siem Reap la Prince D'Angkor Hotel & Spa 4*+ (sau similar 4*+).

Ziua 14 / 02.04.2020: Siem Reap (Angkor)
Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre Templul Angkor Thom, vizită care va începe la Poarta de Sud cu Templul Bayon din sec. al XII-lea, Palatul Regal, Phime-Nakas, Terasa Elefanţilor şi Terasa Regelui Lepros. Vom vedea jungla acaparând zidurile celebrului Templu Ta Phrom, lăsat în mod intenţionat invadat de junglă pentru a demonstra că şi natura poate distruge ceea ce a construit omul. Imaginile oferite de acest templu sunt pline de exotism şi dramatism în acelaşi timp, fapt pentru care a fost ales ca loc pentru diverse filmări, un bun exemplu fiind "Lara Croft" cu Angelina Jolie. După-amiază vom vizita Templul Angkor Wat, care este considerat ca fiind una dintre cele mai remarcabile realizări arhitectonice, ridicat la mijlocul sec. al XII-lea, dedicat lui Vishnu, divinitate cu numeroase reprezentări în basoreliefuri. Pentru a ne lua rămas bun de la aceste locuri magnifice, vom merge pentru cină la restaurantul "Tonle Mekong", cu muzică, dansuri folclorice khmere şi celebrele dansatoare Apsara. Cazare la Prince D'Angkor Hotel & Spa 4*+ (sau similar 4*+).

Ziua 15 / 03.04.2020: Siem Reap - Phnom Penh
Mic dejun. Dimineaţa vom face o croazieră de o oră pe Lacul Tonle Sap, una dintre minunile ecologice ale lumii, pentru a descoperi viaţa lacustră a pescarilor. Dacă timpul va permite, vom vizita "Școala Artizanilor" din Angkor, cu sculptori în lemn şi piatră, precum şi pitoreasca piaţă locală. Transfer la aeroport pentru zborul spre Phnom Penh, capitala Cambodgiei, oraş care păstrează farmecul tradiţional al arhitecturii khmere şi al colonizării franceze, numit odinioară Perla Asiei de Sud-Est. Cină la un restaurant local. Cazare în Phnom Penh la Hotel Kravan 4* (sau similar 4*).

Ziua 16 / 04.04.2020: Phnom Penh - Doha
Mic dejun. Tur al oraşului Phnom Penh, prilej cu care vom vizita Muzeul Naţional, construcţie în stil khmer care adăposteşte peste 5000 de exponate din toate perioadele istorice ale ţării, Palatul Regal (dacă va fi posibil în acea zi, deoarece regele decide dacă pot fi admişi turiştii în ziua respectivă) construit de regele Norodom în anul 1866, în a cărui pagodă centrală se află Buddha de Smarald, confecţionat în anul 1769 din sticlă baccarat. Vom vizita apoi Templul Wat Phnom cu pagoda dedicată zeiţei mării, Thien Han Tanh Man, după care vom vedea Monumentul Independenţei. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 971 (17:05 / 23:55).

Ziua 17 / 05.04.2020: Doha - Bucureşti
Sosire la Doha, de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:55 / 11:15).

Cele mai bune oferte de vacante si circuite ASIA (Vietnam, Laos si Cambodgia) sunt chiar aici.

Oferta speciala si tarife valabile in limita locurilor disponibile!

REZERVARI si informatii la office@fortunabusiness.ro / 021.336.07.55 sau prin sectiunea de Rezerva de mai jos.

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Doha - Ho Chi Minh şi Phnom Penh - Doha - Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe rutele: Ho Chi Minh - Da Nang, Hue - Hanoi, Hanoi - Luang Prabang, Luang Prabang - Siem Reap, Siem Reap - Phnom Penh
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- transport pe apă la Hue şi Lacul Tonle Sap
- 3 nopţi cazare în hoteluri de 5* şi 10 nopţi cazare în hoteluri de 4*
- 1 noapte cazare pe vas la Halong Bay, în cabine cu 2 paturi
- mesele menţionate în program: 14 mic dejunuri, 3 dejunuri şi 14 cine
- excursie în Delta Mekongului
- croazieră pe Lacul Tonle Sap
- croazieră cu un vas-dragon pe Râul Parfumat în Hue
- excursie la My Son
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- taxă procesare viză Vietnam
- ghizi locali
- conducător de grup român
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale aprox. 390 euro/pers. şi pentru zborurile continentale: aprox. 90 usd/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxă viză Cambodgia: 30 usd/pers., care se va plăti la faţa locului
- taxă viză Laos: 31 usd/pers., care se va plăti la faţa locului
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică
- bacşişuri: 70 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi şi personalul de pe vapor, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii externi

Tariful este de persoana/loc in camera dubla, la care se adauga taxele de zboruri, vize.

Plata si avans: 50 % la inscriere, diferenta cu pana la 30 de zile inainte de plecare.

Modalitate plata: Numerar (euro sau lei), card (lei) la sediu, transfer bancar online sau depunere numerar la cea mai apropiată agenţie bancara din toată ţara (dupa primirea facturii de avans pe email).

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu minim 4 pagini libere; nu se acceptă pașapoarte temporare
- 3 fotografii tip paşaport care vor fi luate personal în călătorie, pentru vizele care se primesc la intrarea în fiecare ţară

Turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte.

Fotografii: Pixabay.

Rezerva
Alte oferte